Redirecting to uandu.de Polen Nedir? Nasıl Tüketilmelidir?

Mini Sepet

  • Sepetinizde ürün yok.

Polen Nedir? Nasıl Tüketilmelidir?

Arı poleni, bilinen en eski ve en değerli besin kaynaklarından bir tanesidir. Yüksek vitamin, mineral ve protein içeriği nedeniyle bilimsel literatürde “tek tam gıda” olarak geçer. İnsan sağlığı için gerekli tüm besinleri tek başına içerdiği için Super Food olarak da tanımlanır. Polenin sağlığımıza tam olarak nasıl bir etkisi var? Polenin etkileri nasıl ortaya çıkıyor?

Polen, binlerce küçük bitkisel toz taneciğinin, arıların enzimleriyle bir araya getirilmiş halidir. Arılar, poleni bitki özlerinden toplarlar ve kendi enzimleriyle karıştırarak elde ederler. Toz halinde bulunan polen, arıların enzimleriyle birleştikten sonra bildiğimiz yuvarlak formuna kavuşur. Bu işlem sayesinde besin değeri daha da artar.

Polen, arılar için önemli bir besin kaynağıdır. Çiçeklerden toplanarak kovana taşınan polen, burada arılar ve yavruları için süper besleyici özelliklere sahiptir. Arılar, poleni kendi tüketimleri için hazır hale getirirken aynı zamanda insanlar için de uygun hale getirir. Besin değeri oldukça yüksek olan polen, binlerce yıldır hem sağlık hem de çeşitli hastalıkların tedavisi için tüketilmektedir.

Antik Yunanlılar, Persler, Çinliler, Amerikan Yerlileri ve Vikingler poleni, güç kazanmak ve enerji ihtiyaçlarını karşılamak için tüketmişlerdir. Bazı tarihi kaynaklar arı poleninden “gençlik iksiri” ve “yatıştırıcı tonik” olarak da bahsetmektedir.

Süper Besin Polen: Vitamin, Mineral ve Protein

Vitamin, mineral ve protein içeriği yüksek olan polen, bu nedenle süper food olarak tanımlanır. Ayrıca, insan sağlığı için gerekli olan tüm bileşenleri içerdiği için bilimsel literatürde “tek tam gıda” olarak geçer.

2015 yılında yapılan bir araştırmada polenin içeriği incelenmiş ve sonuçlar hayli dikkat çekicidir. Yapılan araştırmada polenin içeriğinde yaklaşık 250 farklı bileşen belirlenmiştir. Bu bileşenlerin yapısı polenin toplandığı bölgenin iklim ve bitki özelliklerine göre değişse de bileşenlerden bazıları şunlardır:

Vitaminler, mineraller, proteinler, karbonhidratlar, yağlar, enzimler ve amino asitler

Polenin özellikle protein içeriği oldukça yüksektir. Bu miktar polenin toplandığı bölgenin bitki çeşitliliğine göre değişiklik gösterse de genel olarak %23 civarındadır. Bununla birlikte sağlık için gerekli olan vitamin ve minerallerin büyük çoğunluğunu doğal olarak içerir. Bunlar şu şekildedir:

Vitaminler: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, D, K, H

Mineraller: Fosfor, Klor, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kobalt, Molibden, Selenyum, Krom, Nikel, Silisyum

Amino Asitler: phenylalanine, leucine, valine, isoleucine, arginine, histidine, lysine, methionine, threonine and tryptophan

Minerals and vitamins content (in mg/kg) in bee collected pollen

İçerik            

Miktar

Minerals

 

Potassium

4000-2000

Magnesium

200-3000

Calcium

200-3000

Phosphorus

800-6000

Demir

11-170

Çinko

30-250

Bakır

2-16

Manganese

20-10

Vitamins

 

B1 – Thiamin

6-13

B2 – Riboflavin

6-20

B3- Niacin

40-110

B5- Pantothenic Acid

5-20

B6- Pyridoxin

2-7

C, Absorbic Acid

70-560

 

 

 

Polenin mineral içeriğiyle yapılan bir araştırma, bu doğal besinin çok değerli bir çinko ve demir kaynağı olduğunu gösteriyor.

Hangi Polen Satın Alınmalı?

Polen, tamamen doğal ve besin değeri yüksek bir arı ürünü olsa da, üretildiği yer ve üretim koşulları polenin kalitesinde belirleyicidir. Bu nedenle polen doğru, güvenilir ve uzman bir üreticiden satın alınmadır. Polen tüketmeye başlarken, düşük bir dozda başlanmalı ve günlük kullanım miktarı yavaş yavaş artırılmalıdır.

Uandu’da bulacağınız polen ürünümüz, Bee & You güvencesi ve kalitesiyle üretilir. Bee & You Polen Anadolu’da üretilmiştir. Endemik bitki türleri açısından dünyanın en zengin bölgesi olan Anadolu’daki bitki çeşitliliği, üretilen ürünün de kalitesini artırmıştır.

 “Sözleşmeli Arıcılık” üretim anlayışıyla yerel üreticilerle, arıcılık uzmanları bir araya getirilmiştir. Bu sayede yerel üreticiler bilimsel bilgi ve yeni teknolojilerle desteklenmiştir. Üretimin her aşaması ‘kovandan sofraya’ uzman bir ekip tarafından denetlenmiş; besin değeri en yüksek polen sizlerle buluşturulmuştur.

Polen satın almak için ürün sayfamızı inceleyebilirsiniz. Alışverişe başlamadan önce organik polen satın aldığınızdan emin olun.

Poleni çeşitli formlarda bulabilirsiniz. Granül olarak veya diğer arı ürünleriyle bir araya getirilerek elde edilen tablet formlarını tercih edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken ürünün herhangi bir katkı maddesi içermemesidir.

Bee & You Blütenpollen, doğru arıcılık uygulamalarıyla üretilmiş %100 saf ve katkısız polendir. Polenin elde edildiği bitkiler, yerleşim alanlarının dışındadır ve uzmanlar tarafından denetlenir. Üretime en uygun alan ve en uygun yöntem belirlendikten sonra en kaliteli ürün sizlere sunulur.

Polen Nasıl Tüketilmeli?       

Arı poleni ürünümüz çocukların ve yetişkinlerin günlük kullanımına uygundur. Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu içermez. Doğrudan tüketebileceğiniz gibi sevdiğiniz katı veya sıvı gıdalara ekleyerek de tercih edebilirsiniz.

Blütenpollen, kullanım alanı geniş ve pratik bir besin takviyesidir. Sabah kahvaltısında ve, diğer ana öğünlerde ve ara öğünler için hafif, doyurucu ve besleyici bir gıda takviyesidir.

Kahvaltıda: Bir bardak süte meyve suyuna, smoothie’ye, Müsliye ekleyerek veya doğrudan tüketebilirsiniz.

Ara Öğünlerde: Salataya veya yoğurda ekleyerek tüketebilirsiniz.

Blütenpollen kullanımı ve günlük dozajıyla ilgili daha fazla bilgi almak için ürün sayfamızı ziyaret edin.

Polenle Birlikte Bu Ürünleri de Deneyin

Besleyici poleni diğer ürünlerimizle birlikte tüketerek sağlığınız için en doğal desteği sağlayabilirsiniz.

Yetişkinlerin ve çocukların günlük kullanımı için hazırladığımız Yetişkinler için Günlük Paket -1 ve Çocuklar için Günlük Paket -1 paketlerimize yakından bakın:

Yetişkinler için Günlük Paket- 1:

*Suda Çözünebilir Propolis Damla %10: Günlük kullanım için formüle edilen propolis suda çözünür damla. Su, meyve suyu ve süt gibi sıva gıdalara damlatarak tüketilebilir. Diğer arı ürünleriyle birlikte günlük beslenmeye dahil edilmelidir.

Yetişkinler için günde 20 damla, çocuklar için günde 10 damla dozajında kullanılması önerilir. Hastalık durumunda günlük kullanım miktarı, 4 katına çıkarılabilir.

*Arı Sütü Polen Propolis (Tablet): 3 faydalı arı ürününün bir arada bulunduğu tek ürün. Arı sütü (%24), propolis (%36) ve polen (%25) içeren doğal formül. Ayrıca keçiboynuzu (%15) ile daha da zenginleştirilmiştir.

Propolisin tadını sevmeyenler için özel olarak geliştirilen günlük kullanıma uygun pratik besin takviyesidir. Çocuklarda ve yetişkinlerde günde 2 tablet olarak önerilir.

*Polen: Literatürde “tek tam gıda” olarak geçen Polen, besin değerleri yüksek doğal bir gıdadır. Sağlık için gerekli olan tüm vitamin ve mineralleri içerir. Polenin içeriğinde B grubu vitaminleriyle birlikte A, D ve E vitaminleri yüksek miktarda bulunur.

Polen, düzenli tüketildiğinde günlük vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasına destek olur. Çocuklarda günde 1-2 çay kaşığı, yetişkinlerde 2-4 çay kaşığı olarak önerilir.

 

Taglich für Kinder -1

Propolis Extrakt Wasserlöslich %10: Doğrudan, suya, süte veya meyve suyuna damlatarak tüketilebilir. Sıvı gıdalarla birlikte tüketildiğinde vücudun tamamına etki eder.

Gelee Royale, Blütenpollen, Propolis (Kautabletten): 3 faydalı arı ürününün bir arada bulunduğu tek ürün. Arı sütü (%24), propolis (%36) ve polen (%25) içeren doğal formül. Çocukların severek tüketmesi için kakao ile tatlandırılmıştır. İlave şeker, koruyucu ve katkı maddesi içermez.

*Blütenpollen: Literatürde “tek tam gıda” olarak geçen blütenpollen, besin değerleri yüksek doğal bir gıdadır. Sağlık için gerekli olan tüm vitamin ve mineralleri içerir. Polenin içeriğinde B grubu vitaminleriyle birlikte A, D ve E vitaminleri yüksek miktarda bulunur.

Arı Sütü Polen Propolis Tablet

Polenin, arı sütü ve propolisle bir arada bulunduğu formudur. 3 arı ürününün faydasını içeren tek bir üründür.

Arı Sütü Polen Propolis Tablet, satın alarak sadece polenin değil; arı sütünün ve propolisin de faydalarından yararlanmış olursunuz. İçeriğinde sadece Propolis (%36), polen (%25), arı sütü (%24) ve keçiboynuzu (%15) bulunur. Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu içermez.

Arı Sütü Polen Propolis Tablet hakkında daha fazla bilgi almak için ürün sayfamızı inceleyin.

Arı Sütü Polen Propolis Çiğnenebilir Tablet

Bu ürün çocuklar için özel olarak geliştirilmiştir. İçeriğinde arı sütü, polen, propolis, keçiboynuzu ve kakao bulunur. Çocukların severek tüketeceği lezzette üretilmiştir. Günlük tüketime uygun katkısız ve tamamen doğal yollarda üretilen gıda takviyesidir.

Arı Sütü Polen Propolis Çiğnenebilir Tablet hakkında daha fazla bilgi almak için ürün sayfamızı inceleyin.

Benzer Yazılar