Redirecting to uandu.de Arı Ekmeği Nedir? Nasıl Tüketilmelidir?

Mini Sepet

  • Sepetinizde ürün yok.

Arı Ekmeği Nedir? Nasıl Tüketilmelidir?

Arı ekmeği, ‘Perga’ olarak da bilinen bir arı ürünüdür. Genellikle polen ile karıştırılsa da polenden farklı bir besindir.

Arı ekmeği, polenin arılar tarafından fermente edilmiş hali olarak tanımlanabilir. Öyle ki, arı ekmeği çiçeklerde yer alan polenin dış zarının arının kendi enzimleriyle sindirilip bütün besin içeriğinin açığa çıktığı halidir. Aslında enzimlerle zarın parçalanması bir fermentasyon işlemi olup, bu fermentasyonda yararlı bakteriler gelişmektedir. Bu yönüyle arı ekmeği probiyotik özellik göstermektedir ve kolay sindirilebilirdir.

Arı ekmeği bileşiminde Lactobacillus bakterileri bulunur. Bu bakteriler aynı zamanda en faydalı probiyotik gıdalardan olan yoğurtta da yer almaktadır.

Arı Ekmeğinin İçeriği

Arı ekmeği, sadece probiyotik özelliğiyle değil; içerdiği protein, vitamin ve mineral içeriğiyle de değerli bir üründür. Arı ekmeği yüksek oranda proteinin yanı sıra çok sayıda vitamin ve mineral içerir. Sırasıyla; A,B1, B2, B3, B6, B12, C, E, D ve K vitaminleri yer alır. Bunun yanı sıra, Fosfor, Potasyum, Kalsiyum, Sodyum, Magnezyum, Demir ve Çinko gibi mineralleri de bulunur.

Arı Ekmeği: Nasıl Tüketilmeli?

Kolay sindirilebilen arı ekmeği, çocukların ve yetişkinlerin günlük tüketimine uygundur. Kahvaltıda tüketebileceğiniz arı ekmeğini, ara öğünlerde de tercih edebilirsiniz.

Kahvaltıda doğrudan çiğneyerek ve süte, meyve suyuna, müsliye veya yoğurta ekleyerek tüketebilirsiniz.

Ara öğünlerde salatayla, smoothie ile, meyveli yoğurt ile tüketebilirsiniz.

Çocuklar günde 3-6 adet, yetişkinler ise 6-12 adet tüketilebilir

Benzer Yazılar